Design & Construcție obiecte 3D

Asamblare jucarii & 3D Printing

Un atelier în care invităm copii și adulții să-și proiecteze propriile jucării sau obiecte 2D sau 3D. Ne vom folosi de materiale precum lemn, hârtie, plastic și tehnologii moderne precum creion și imprimantă 3D.

Avantajele ateliereului de design

Cu ajutorul creionului 3D, compact și simplu de utilizat, copiii vor învăța să deseneze în aer – fie schițe 3D libere, fie urmărind forme de template-uri pentru structuri și obiecte mai mari.

Un atelier în care lăsăm copiilor sarcina de a-și face propriile jucării, îndrumați de un adult, cu ajutorul unei imprimante 3D. Imprimanta are o serie de modele pentru copii, în așa fel încat aceștia să-și facă tot soiul de jucării, inclusiv eroi de acțiune, păpuși, brățăari și inele.
Toate jucariile astfel create pot fi colorate si li se pot atribui tot felul de texturi. Creativitatea este un proces de învățare aparte, în care copiii au posibilitatea să își descopere pasiunile, să ia decizii și să se exprime liber.

Pornind de la piese prefabricate din diferite esențe de lemn, copii vor trebui să le asambleze, lipească și picteze, rezultând în final o jucărie: maşinuţă, îngeraş, bicicletă, morişcă, floare personalizată. Fiecare jucărie poate deveni un personaj: maşinuţa zburătoare, morişca Cici etc şi pleacă acasă împreună cu creatorul lui. În timpul asamblării puzzle-ului nu se utilizează lipici sau alte materiale active din punct de vedere chimic. Setul de construcții poate fi reciclat după utilizare. Este ecologic și nu are impact periculos asupra mediului.

Durată

1 oră

Frecvență

O dată pe săptămână

Copii în grupă

4-6 persoane