❤ Dăruiește educație! ❤

Copiii sunt cele mai prețioase daruri ale lumii. Sunt bijuterii ale viitorului oferite prezentului pentru a le șlefui cu responsabilitate.
Orice copil are dreptul de a crește frumos, de a primi o educație aleasă și de a-și împlini visurile. Lipsa contextului material al familiilor din care fac parte nu ar trebui să fie un dezavantaj. Nu atâta timp cât noi, cei din prezent, avem posibilitatea de a egala balanța pentru un viitor deschis tuturor copiilor, indiferent de posibilitățile financiare ale părinților.
Susținerea copiilor de azi asigură stabilitatea zilei de mâine. O afacere de succes, un bun mers al unei instituții, o societate închegată… toate acestea au la bază oameni educați să privească înăuntrul și în afara lor cu încredere. Iar acești oameni de azi nu sunt alții decât copiii de ieri.
Dacă ai o firmă, o afacere sau pur și simplu dispui de resurse necesare, alege să dăruiești educație, să hrănești o șansă, să construiești un pilon viitorului societății.
Mai mult decât un apel la umanintate, lansăm un îndemn și o invitație: investește în speranță și astfel, un copil educat azi va deveni partenerul tău de afaceri de mâine!

Alătură-te nouă în programul “Dăruiește educație!” și astfel dăruiești zâmbete copiilor!
Pentru detalii ne puteți contacta la numărul 0744627922.

3,5% din impozitul pe venit

Redirecționează 3,5% din impozitul pe venit pentru Asociatia Crestem Frumos, cu sediul in Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu, nr.6, bl Columna, sc.D,et. P, judetul Alba, înmatriculată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor sub nr.
20158/A/2015, având codul fiscal nr. 41197415, cont IBAN RO56BTRLRONCRT0511364801, deschis la Banca Transilvania, telefon/fax 0744627922

Dacă ai avut venituri din salarii/pensii, din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor, dacă pentru acestea din urmă nu ai obligația să depui Declarația Unică sau dacă ai avut venituri din activități independente/agricole, drepturi de proprietate intelectuală și cedarea folosinței bunurilor și ai obligația depunerii Declarației Unice atunci completează, semnează și trimite formularul 230 online.  Echipa organizației se va ocupa să depună formularul până pe 25 mai direct la ANAF.

Atenție! Formularul trebuie completat cu majuscule.

Completarea acestui formular nu presupune o donație. Banii care vor fi redistribuiți către noi vor fi calculați de instituția fiscală conform legii și reprezintă 3,5% din banii pe care i-ai virat deja statului, ca impozit pe veniturile obținute în anul precedent. În cazul în care nu alegi să susții o cauză anume, întreaga sumă va rămâne la bugetul de stat. 

20% din impozitul pe venit

Redirecționează 20% din impozitul pe venit pentru Asociatia Crestem Frumos, cu sediul in Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu, nr.6, bl Columna, sc.D,et. P, judetul Alba, înmatriculată în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor sub nr.
20158/A/2015, având codul fiscal nr. 41197415, cont IBAN RO56BTRLRONCRT0511364801, deschis la Banca Transilvania, telefon/fax 0744627922

Pentru redirecționara impozitului trebuie să completați un contract de sponsorizare și Declarația 177 (D177 – „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor”). Declarația 177 se depune la ANAF după 25 iunie 2023 și până la 25 decembrie 2023.

În 2022, o nouă facilitate fiscală a fost introdusă de către ANAF prin Ordinul nr. 1679/2022 – plătitorii de impozit pe profit și cei care plătesc impozit pe veniturile microîntreprinderilor pot redirecționa, prin Declarația 177, sume reprezentând sponsorizări către organizații non-profit în situația în care cheltuiala cu sponsorizarea în anul anterior nu a depășit plafonul pentru sponsorizare (suma minimă dintre 0,75% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit; respectiv 20% din impozitul pe venit în cazul microîntreprinderilor).

Contribuabilii care doresc să își exercite opțiunea de redirecționare a impozitului pe profit/impozitului pe venitul microîntreprinderilor o pot face prin completarea și depunerea Declarației 177 „Cerere privind redirecționarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor” (se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale datorate de către contribuabil/plătitor).

Prin depunerea Declarației 177 redirecționați impozitul deja plătit, sponsorizarea astfel efectuată vizează consumarea plafonului admis pentru creditul fiscal aferent anului anterior – suma sponsorizată va fi plătită către beneficiarul sponsorizării de către organele fiscale.

Plătitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, după caz, pot dispune redirecţionarea unor sume din impozitul datorat în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaraţiei de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV (25 iunie 2023). Declarația 177, pentru impozitul plătit aferent anului 2022, poate fi depusă după 25 iunie 2023 și până la 25 decembrie 2023.

Declarația 177 nu reprezintă o donație sau o cheltuială, ci o redirecționare din impozitul deja plătit. Suma sponsorizată este plătită către organizația non guvernamentală de către ANAF, nu de către companie. Suma disponibilă pentru sponsorizare este calculată exact prin declarația pe venit/profit, și nu doar estimată.